poniedziałek, 18 lutego 2013

Przetestowałam: Tran Solgar


Pamiętacie, dawno temu pisałam Wam o rozpoczęciu testowania tranu Solgar. Zima powoli dobiega końca, więc najwyższa pora zrobić małe, odpornościowe podsumowanie:)




Kwasy Omega-3, witamina A i D. To są główne składniki tranu. Oprócz zwiększenia odporności, ich zadaniem jest też zapobieganie chorobom oczu, kości, stawów i obniżenie cholesterolu. 

Lubię grać w tenisa. Niestety, dosyć często moje stawy odmawiały współpracy (problemy z chrząstką stawową i synovią). Za sprawą odpowiedniej diety, suplementów i tranu właśnie, nie słyszę już charakterystycznego "skrzypienia" kolan przy nagłym zgięciu nóg. 

Tran polecam przede wszystkim dzieciom i osobom starszym. Kwasy Omega 3 wpływają na rozwój umysłowy dzieci, a witamina D wzmacnia kości. 

Dla osób starszych bardzo ważny jest fakt, że tran (a właściwie jego składnik, kwas alfa- linolenowy) zapobiega chorobie wieńcowej i zmniejsza krzepliwość krwi. 
Z kolei witamina A dba o stan oczu i skóry. 


Pamiętajcie jednak, że żadne suplementy nie zastąpią zróżnicowanej diety.

1 komentarz:

  1. BARDZO DOBRA RECENZJA NA PEWNO KUPIĘ MUSI BYĆ DOBRY I SMACZNY POZDRAWIAM AGATA

    OdpowiedzUsuń